Uleiul de argan este unul dintre cele mai greu de obtinut uleiuri din lume, astfel ca e si printre cele mai scumpe. Acest ulei este obtinut din semintele copacului argan ce creste doar in sud-vestul Marocului.
In ciuda raritatii acestui ulei, el este foarte popular (mai ales in ultimii anii) deoarece reprezinta e o sursa naturala excelenta de vitamina E si este bogat in antioxidanti fapt ce il transforma intr-un remediu natural extraordinar contra ridurilor.

Printre beneficiile cosmetice ale uleiului de argan se numara:
-hidrateaza pielea uscata si crapata
-previne formarea vergeturilor
-previne imbatranirea prematura a pielii
-ajuta la eliminarea ridurilor
-ajuta la tratarea cicatricilor si semnelor acneii
-hidrateaza fara a astupa porii si fara a produce un exces de sebum
-ajuta la tratarea eczemelor si psoriazisului
-ajuta la intarirea unghiilor si inmuierea cuticulelor
-hidrateaza si intareste parul prevenind aparitia varfurilor despicate
-ajuta la eliminarea mancarimilor la nivelul scalpului
-ajuta la calmarea iritatiilor ce apar pe pielea bebelusilor
Uleiul de argan pentru gatit este diferit de cel care il cumparam pentru proprietatile sale cosmetice astfel ca nu incercati sa il folositi pe cel cosmetic in mancare.




























Leapsa: Cu pisica pe tricou
Appreciate it for sharing your cool web page.
Unghii cu probleme. Tipuri
itsxqzws
Afectiunea se scurge prin buzdugan
Eu cred ca articolul acesta precum si altele scrise sunt fie inventii foarte...