Sala de lectura

Sala de lectura

Mesajde sabina pe Marţi Iulie 28, 2009 9:14 am

Pentru ca eu nu prea am cu cine sa discut despre cartile pe care le citesc m-am gandit ca ar fi interesant un loc in care sa putem discuta despre cartile lecturate.
sabina
sabina

Re: Sala de lectura

Mesajde sabina pe Miercuri Iulie 29, 2009 8:43 am

Nu mai citeste nimeni nimic? Si eu care credeam ca eu citesc din ce in ce mai putin :lol:
sabina
sabina

Mesajde nadia_b pe Miercuri Iulie 29, 2009 9:09 am

Eu tocmai am terminat de citit "Insinguratul", de Eugene Ionesco. E vorba de un nene care-si rateaza viata pentru ca isi petrece prea mult timp gandindu-se la natura existentei: de ce traim, de ce murim, cum poate fi universul infinit si asa mai departe. Tin minte ca atunci cand eram mica, mi-am petrecut cateva zile plangand, intr-o panica de nedescris, cand mi-am dat seama ca intr-adevar o sa mor si eu la un moment dat. Inca ma mai pot scufunda in panica respectiva daca imi propun si n-am altceva de facut. Asa ca l-am inteles pe personaj, care era complet acaparat de asemenea frici. Evident ca povestea contine o doza mare de intamplari absurde, ca doar vorbim de Ionesco. Totusi, personajul se cufunda prea mult in reflectiile lui filozofice iar interesul meu pentru carte a cam lancezit pe parcurs. Era foarte subtire si mi-a luat 2 saptamani s-o citesc, timp in care am terminat alte 3 romane groase.
nadia_b
nadia_b

Mesajde nadia_b pe Miercuri Iulie 29, 2009 9:12 am

Ah, am mai citit si Luni de fiere de Pascal Bruckner recent, dar pe aia am tocat-o suficient si pe Internet si in persoana cu anturajul, sa-l mai las pe nenea Bruckner sa se si odihneasca dupa atata sughitat. :))
nadia_b
nadia_b

Mesajde sabina pe Miercuri Iulie 29, 2009 9:40 am

:D am citit pe blogul tau despre Luni de fiere` de Pascal Bruckner iar acum imi vine sa citesc romanul doar ca sa pot rade de el.
Suna in schimb foarte interesant Insinguratul. Probabil fiecare are intr-un anumit moment al vietii dilema aceasta: sa analizeze existenta sau efectiv sa o traiasca. Cred ca orice am alege va exista regretul drumului neurmat.
Iar faptul ca avem o existenta limitata prin moarte nu ajuta prea mult.
Uite din cauza asta sustin eu lobotomizarea :twisted:
sabina
sabina

Mesajde dana pe Miercuri August 05, 2009 10:29 am

hm...
ieri am citit 'imi placi la nebunie', carte in stilul chick lit. http://www.all.ro/default.asp?ecdl=0
si m-am prins si ce nu suport la ele - umorul de 2 lei. ok, intriga este deja cunoscuta, sunt o multime de acest gen, dar toate glumele sunt rasuflate. de parca ar fi suficient sa spui ceva un pic negativ de o vedeta si gata, ne dam coate de ras.
nu mai termina astia odata cu aceste carti?
iar in week-end la mare voi citi PS Te iubesc - am o viata tare trista :( http://www.all.ro/default.asp?ecdl=0
dana
dana

Mesajde sana pe Miercuri August 05, 2009 11:01 am

Acum am treaba cu Ratacirile fetei nesabuite, de Mario Vargas Llosa. Imi pace tare mult si ma tine cu sufletul la gura.
sana
sana

Mesajde nadia_b pe Miercuri August 05, 2009 2:23 pm

@ Dana: de ce sa termine cu ele? sunt convinsa ca exista destule amatoare :D daca nu s-ar vinde, nu s-ar mai produce chicklit pe banda rulanta.
M-am amuzat o groaza cand o cunostinta care e un soi de scriitor mi-a zis ca a facut cunostinta cu primul autor roman de chicklit. Da, e un el. Un barbat mai in varsta. Scrie chicklit. La editura Polirom.
Revenind la tema "ce cititi acum": sunt pe la jumate in Memoriile a doua tinere casatorite de Balzac. Nu mai aveam ce citi si am gasit-o prin casa. Ma distrez la culme,totul e atat de exagerat, romantios, patetic, rad ca la o comedie buna, desi precis saracul nenea Balzac nu asta intentiona. Na, asa era dragostea pe vremea lui.
In paralel citesc/ma uit la pozele dintr-un graphic novel de Marjane Satrapi, Poulet au prunes. Si-mi place foarte mult. Da'eu sunt mai infantila de felul meu.
nadia_b
nadia_b

Înapoi la Carti