Trotineta cu motor

N-am avut trotineta cand eram mica. Nu stiu de ce. Cred ca n-am crescut tocmai in perioada lor de popularitate maxima. Au redevenit foarte la moda abia dupa ce m-am facut mare si eram prea batrana sa ma uit cu invidie dupa asa ceva.

Cred ca n-as fi totusi prea batrana pentru o trotineta motorizata. Adica un soi de scuter, doar ca, spre deosebire de scuter, n-are nevoie de nici un fel de acte sau cursuri de condus. De fapt, denumirea oficiala pentru un asemenea vehicul original e Go-Ped (firma care le fabrica in SUA).

Nu esti niciodata in pericol sa te blochezi in trafic deplasandu-te cu trotineta motorizata, deci  la capitolul asta bate masina. Si nici nu-ti trebuie cine stie ce indemanare, deci la capitolul asta bate atat masina, cat si bicicleta, pe care eu n-am invatat nici pana in ziua de azi sa le manevrez. Bine, nu mai ai nici o sansa sa pari om serios cand treci prin oras pe trotineta, dar chiar tine cineva neaparat sa para om serios?

O asemenea inventie functioneaza cu benzina, iar viteza maxima ajunge pe la treizeci la ora. Exista diverse variante: mai mici, mai mari, mai pentru mersul prin oras zi de zi, mai pentru sport extrem.Modelul ‘clasic’ are un motor de 1,2 cai-putere, rezervor de un litru si merge cam o ora- o ora si jumatate fara realimentare, tocmai cat sa-i acopere drumul dus-intors pana la serviciu trotinetistului urban, omul care nu se injoseste sa se-nghesuie in metrou.

Toate bune si frumoase pana m-am uitat la pret. Pentru o trotineta cu motor, costa o groaza de bani, dom’le. Gasiti la goped.ro cu preturi de la cateva sute de euro pana pe la vreo mie, si asta fara TVA. In fine, se mai poate procura unul la mana a doua mai ieftin, presupun. Eu cred ca o sa ma multumesc sa continui chinul de a invata sa merg pe bicicleta.Comentarii

 • Vizitator 20.08.2010 15:48
  Am un go-ped sport , nou in cutie 750 ron, detalii pe id vnt_costin
  1
 • Vizitator 09.09.2011 19:58
  Comentariu
  2
 • Vizitator 09.09.2011 19:58
  Comentariu
  3

Adauga comentariu